We willen een luisterend oor bieden aan gewone mensen

We willen een luisterend oor bieden aan gewone mensen

We willen een luisterend oor bieden aan gewone mensen

  • 02-07-2018

Wij stellen u graag voor aan Kurt Van Den Brande en Marc Van De Putte: Zij zijn beiden vakbondsafgevaardigde, respectievelijk voor ABVV en ACV. Het helpen en ondersteunen van de mensen in hun fabriek staat centraal in hun vakbondswerk.

Marc Van De Putte : “Bij de vakbond wil ik vooral mensen helpen en ondersteunen. Als vakbond moeten we opkomen voor de loon – en arbeidsvoorwaarden van alle werknemers. Maar ook het welzijn op de werkvloer vind ik belangrijk. De regering heeft beslist dat we langer moeten werken. Maar dan moet het ook mogelijk zijn dat mensen langer kunnen werken. Vandaar dat ik ergonomie op de werkvloer belangrijk vindt. Want langer werken is allemaal goed en wel, maar het moet ook fysiek haalbaar zijn voor de mensen.”

Kurt Van den Brande : “Ik deel volledig de mening van Marc. Daarom willen we ons engagement als vakbondsafgevaardigde ook verderzetten in onze gemeente. Net zoals in de fabriek willen we een luisterend oor bieden voor de dagdagelijkse noden en bekommernissen van de mensen.  

Daarnaast wil ik ook dat er de komende jaren flink geïnvesteerd wordt  in de verbetering van de fietspaden op de invalswegen van Itegem. Het is goed dat we een vernieuwing van het dorp gekregen hebben, maar de fietsinfrastructuur van bijvoorbeeld de Isschotweg, Bevelsesteenweg en ’s Herenweg moet verbeterd worden.”