PRO Heist wil investeren in openbaar vervoer in plaats van de afbouwpolitiek van de Vlaamse regering

PRO Heist wil investeren in openbaar vervoer in plaats van de afbouwpolitiek van de Vlaamse regering

PRO Heist wil investeren in openbaar vervoer in plaats van de afbouwpolitiek van de Vlaamse regering

  • 15-06-2018

Vandaag stellen we u de kandidaten Kurt De Ceuster en Gilbert De Maeseneer voor. 
Kurt is woonachtig in Itegem. Na een carrière als bakker in Hallaar is hij nu trotse buschauffeur, een echte ervaringsdeskundige dus. Gilbert woont in Schriek. Helaas is hij ervaringsdeskundige van het feit dat De Lijn Schriek blijkbaar niet weet liggen.
Samen met PRO Heist willen ze een busverbinding naar het zuiden van de gemeente.

In plaats van de besparingen van de Vlaamse regering (NVA- CD&V- Open VLD) op openbaar vervoer, kiezen wij voor investeringen. Hoewel we in principe vinden dat De Lijn zelf een buslijn naar Schriek zou moeten inleggen, willen we dit alvast zelf doen, maar we zullen er blijven op aandringen dat de factuur alsnog door De Lijn wordt betaald.

Kurt : Vanuit de gemeente willen we er werk van maken dat er in 2019 een bus zal rijden langs de zuidelijke kant van Heist-op-den-Berg. Deze bus moet elk uur alle deelkernen ten zuiden van Heist-op-den-Berg verbinden met elkaar en met het centrum en het station van Heist op den Berg. We kunnen niet aanvaarden dat een groot stuk van onze gemeente zonder openbaar busvervoer is gevallen. Zeer concreet is dit ons voorstel : vertrek aan het station van Heist op den Berg - Zonderschot, Booischot, Pijpelheide, Grootlo, Schriek, Heist Goor, Heist Centrum - Heist Station.

Gilbert : Door dit concrete voorstel komt er een einde aan de vervoersarmoede voor de mensen in Schriek en de omliggende deelgemeenten. Zeker voor gepensioneerden zal dit een enorme verbetering zijn om het centrum te bereiken.

David Geerts: Momenteel wordt er in de veroersregio gesproken over de reorganisatie van de buslijnen in onze gemeente. Maar eigenlijk komt het neer op een platte besparingsmaatregel. Door de besparingen van de Vlaamse Regering dreigen we nog een verdere afbouw te krijgen op vlak van openbaar vervoer. Dit is onaanvaardbaar. Daarom willen wij wel onze verantwoordelijkheid opnemen.