"PRO Heist laat CD&V niet los: "Samen inhoudelijk project uitschrijven"

"PRO Heist laat CD&V niet los: "Samen inhoudelijk project uitschrijven"

"PRO Heist laat CD&V niet los: "Samen inhoudelijk project uitschrijven"

  • 14-11-2018

N-VA liet eerder verstaan dat het graag een coalitie zou vormen met Open Vld, Groen en bij voorkeur PRO Heist. Mits die laatste partij zou toezeggen, kon zo een meerderheid zonder CD&V gevormd worden van 19 op 35 zetels. Maar PRO Heist laat CD&V blijkbaar niet zomaar vallen. "Er is een sterke inhoudelijke band ontstaan tijdens de voorbije bestuursperiode", klinkt het. 

"CD&V en PRO Heist hebben daarom besloten om een gezamenlijk, inhoudelijk project neer te schrijven dat moet dienen als leidraad om Heist-op-den-Berg de volgende zes jaar te besturen. Via dit initiatief wensen we een inhoudelijke basis te leggen waarop een toekomstige meerderheid kan gevormd worden. Op die manier willen we spoed zetten achter de coalitievorming", zegt burgemeester Luc Vleugels. 

"Tegelijk worden ook alle andere partijen uitgenodigd om mee te werken aan het project. Niemand wordt dus uitgesloten, integendeel. Elke geïnteresseerde partij kan van meet af meeschrijven aan het inhoudelijke project en zo mee haar stempel drukken. Het gaat dus zeker niet om een poging om een anti-coalitie op te zetten tegenover de ene of de andere partij. Dit is dus anders dan in het N-VA-voorstel dat CD&V als grootste partij wenste uit te sluiten. CD&V blijft -ondanks verlies- toch de sterkste partij in Heist, zowel op vlak van lijststemmen als wat betreft de voorkeurstemmen van haar kandidaten. Daardoor beschikken we over het sterkste mandaat van de kiezer om het initiatief tot coalitievorming te nemen", motiveert Vleugels het initiatief. 

Dirk Van Noten voor CD&V en Kelly Van Tendeloo van PRO Heist, respectievelijk OCMW-voorzitter en schepen in het huidige bestuur, zullen de inhoudelijke oefening coördineren. De eerste vergadering zou al woensdagavond gepland zijn. 

bron: gva