Waarom organiseren we “Itegem kermis” niet in het weekend?

Waarom organiseren we “Itegem kermis” niet in het weekend?

Waarom organiseren we “Itegem kermis” niet in het weekend?

  • 28-09-2018

David Geerts: “50 jaar geleden namen de mensen een dag congé om op de Kermis door te zakken en was dit de dorpsgebeurtenis van het jaar. Ik stel vast dat deze traditie er niet meer is. Werkende ouders hebben op maandag of dinsdag amper tijd om met hun kinderen naar de Kermis te gaan. De grootouders zijn niet altijd een alternatief, want zij moeten vaak ook nog werken. Daarom wil ik de Kermis in het weekend organiseren.”

Volgens Geerts is dit ook goed voor de kermisuitbaters zelf. Want op maandag en dinsdag is er elk jaar minder en minder volk. Bovendien is een kermis in het weekend ook goed voor de cafés en de verenigingen die iets extra willen organiseren. Want de beleving van de Kermis wordt groter.

Ook op mobiliteitsvlak is het makkelijker om een omleiding te organiseren in het weekend dan in de week. Er is dan minder woon-werkverkeer.

“Mijn doelstelling is om oude tradities iets aan te passen zodat ze zeker niet verloren gaan. Ik ben er mij van bewust dat sommige mensen hier tegen zullen zijn, maar ik denk dat vooral jonge gezinnen hiervoor vragende partij zijn,” aldus David Geerts.

Bekijk hier ook het RTV fragment van donderdag 27 september:

http://www.rtv.be/artikels/buurtkermis-tijdens-weekend-niet-a59536