PRO Heist wil rotonde aan Bevelsesteenweg – Gestelsesteenweg om de verkeersveiligheid te verhogen

PRO Heist wil rotonde aan Bevelsesteenweg – Gestelsesteenweg om de verkeersveiligheid te verhogen

PRO Heist wil rotonde aan Bevelsesteenweg – Gestelsesteenweg om de verkeersveiligheid te verhogen

  • 07-09-2018

De Itegemse kandidaten van PRO Heist willen een rotonde aan het kruispunt Bevelsesteenweg – Gestelsesteenweg. Dit moeten leiden tot een lagere snelheid in de bocht en een verhoging van de veiligheid van fietsers. Lijsttrekker David Geerts schat de kostprijs op 400.000 euro. Hij erkent dat dit veel geld is, maar het is een noodzakelijke investering als we hier een oplossing willen.

“Voor mensen van Itegem die naar Bevel en Herenthout rijden is het goed dat het kleine landbouwweggetje in asfalt is gegoten. Een serieuze verbetering die de veiligheid ten goede is gekomen. Maar nu moeten we verder investeren en ook de rijrichting naar Berlaar veiliger maken,” aldus Stefan Vanbesien en Kurt Van den Brande (beide Itegemse kandidaten voor PRO Heist).

Charlotte Rosiers ( kleindochter van Itegemse wielerlegende Louis “Witte” Troonbeeckx en kandidaat voor PRO Heist): “De veiligheid van fietsers is voor ons essentieel. Daarnaast willen we natuurlijk dat er veel meer fietspaden in asfalt komen in Itegem, zodat ons dorpje een echt fietsparadijs wordt. Maar de herinrichting van dit kruispunt zal ook een antwoord zijn op de overdreven snelheid op deze baan en dus bijdragen tot een veiliger autoverkeer.”

Lijsttrekker David Geerts : “Iedereen weet dat het kruispunt Bevelsesteenweg – Gestelsesteenweg onveilig is. Als schepen bevoegd voor mobiliteit heb ik er voor gezorgd dat de verbinding tussen Bevelsesteenweg en Hullebrug geasfalteerd werd, zodat het gebruiksvriendelijker werd voor fietsers. Ook zijn er twee snelheidsindicatieborden geplaatst op de Gestelsesteenweg  om de snelheid beter onder controle te krijgen. Nu moet de oversteek op de Hullebrug nog verbeterd worden. Maar ten gronde denken we dat er een rotonde moet komen. We beseffen dat dit veel geld zal kosten, maar we denken dat deze 400.000 euro een verantwoorde investering zal zijn.

Meer info : David Geerts 0475/29.92.06